Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Muskaat

De muskaatdruif is een druif die vooral gebruikt wordt voor witte zoete muskaatwijnen. Er zijn 200 verschillende soorten muskaatdruiven. Moscatello di Castiglione uit de regio Abruzzen is daar een voorbeeld van. De meeste zijn ambergeel of groengeel en hebben een ovale vorm. De muskaat heeft een matig bedauwde, stugge schil. Het vruchtvlees is in het algemeen knapperig en heeft een nootmuskaatachtige, vaak erg zoete smaak. De oogst vindt plaats tussen juli en oktober.

De muskaatdruif stamt waarschijnlijk uit Turkije en werd in de Romeinse tijd over het Middellandse Zeegebied verspreid. De muskaatdruif is één van de meest delicate druivenrassen. Ze vallen op door hun frisheid en aromatische smaak. Bijzonder is de zoete en bloemrijke geur en smaak.

In 2000 startte signor Antonio Angelucci het project “Il Moscatello”, om de smaak van vroeger te doen herleven. Het heeft vijf jaar geduurd om de authentieke druivenstokken die eeuwen geleden in Castiglione a Casauria in de Abruzzen de Moscatello voortbrachten te vinden en te veredelen. Daarna volgde een intensief proces om de kwaliteit te optimaliseren. Kosten nog moeite werden gespaard. Er werd geïnvesteerd in de modernste technieken om de smaak van weleer te intensiveren.

Castiglione a Casauria kent een uniek microklimaat. Rond een uur of vijf in de middag komt er uit de nabijgelegen bergen van zo’n 2000 meter hoogte een frisse bergwind opzetten. Dit brengt verkoeling voor de muskaatdruiven en zorgt voor zijn unieke frisheid.

delicaat voor het dessert