Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Pecorino

De pecorino druif, ook wel schapendruif genoemd, is van origine een Italiaanse druif uit de regio’s Abruzzen en Marken. De pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (pecora staat voor schaap in het Italiaans).

Men heeft lang gedacht dat de pecorino druif uitgestorven was. Gezien de dunne schil en de daarbij behorende gevoeligheid voor klimaat en ziektes was deze druif niet gemakkelijk te verbouwen.

De moeilijke eigenschappen waren daarom ook de voornaamste reden voor het verdwijnen van de pecorino rond 1900. Pas begin jaren tachtig van de vorige eeuw, tachtig jaar na de verdwijning, werd in de buurt van Arquata del Tronto een oude pecorino-wijnstruik ontdekt.

Na veel onderzoek en optimalisatie van vinificatie methoden kwam de eerste Pecorino begin jaren negentig op de markt. De Pecorino wordt gezien als een speciale, originele wijn met “geel fruit” en een duidelijke minerale toets.

In de handen van een goede wijnmaker krijgt men een bijzondere, aromatische witte wijn.

Angelucci Pecorino