Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Midden in de fraaie heuvels rond het historische Serra de' Conti in de Italiaanse regio de Marken groeien de morellenbomen van Luca en Giselle Cardinali. Alle morellen (onze zuiderburen zeggen kriek) worden met de hand geplukt en drie maanden lang in weckflessen bewaard.

Gedurende drie maanden elke dag, wordt er meerdere malen in iedere weckfles geroerd. Het sap van de morellen wordt gemengd met de most van de montepulcianodruif en rijpt dan gedurende negen maanden. Deze aandacht voor het product, proef je in je glas.

De smaak is vol. Denk aan kersen, noten en chocolade. Fantastisch bij een dessert van rood fruit, chocolade en roomijs, een heerlijke taart of zomaar vooraf of als cocktail.

De visciola, oftewel zure kers (Prunus cerasus) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Het is een struik afkomstig uit Zuidoost-Europa en West-Azië. De soort wordt aangeplant in West-Europa in tuinen, of ten behoeve van de productie van de kers. De struik wordt vier tot zes meter hoog. Andere namen zijn "morel", of in België en Zuid-Nederland "kriek" (bekend van het kriekenbier: kriekenlambiek). In Italië wordt door Le Cantine del Cardinale naar een recept uit ca. 800 een "dessertwijn" gemaakt.

Na veel onderzoek is aangetoond dat deze kers gezond is en uitgegroeid is tot een “super fruit”, met name in rauwe en pas geplukte vorm. De visciola bevat diverse stoffen, die een positieve werking hebben op de gezondheid, zoals vitamine A en C, voedzame bestanddelen, antioxidanten, met een remmend effect op vroegtijdige veroudering. Ook zijn effecten aangetoond van ontstekingsremming, pijnreductie bij jicht en artritis, een lange lijst positieve effecten bij allerlei hartaandoeningen en recentelijk ook vermindering van spier- en gewrichtspijn.

Serveer eens een “Kir Visciolata”: in een champagneglas doet men 1 visciola (kersje), voegt er een klein scheutje Visciolata bij en schenkt het glas vol met een mooie bubbel. Na het drinken kan men de kers opeten! (denk om het pitje). De visciole op sap kan men ook als garnering van een toetje gebruiken. Heerlijk met een bolletje roomijs en stuk goede chocolade!Stacks Image 327