Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Malavasi

De Azienda van Daniele Malavasi bevindt zich in de regio Lombardije vlak onder de zuidelijke punt van het Gardameer, tussen de steden Sirmione en Peschiera del Garda.

Ondanks de noordelijke ligging is het klimaat hier zo zacht dat men niet alleen druiven teelt, maar zelfs vruchten die normaal in een subtropisch klimaat groeien, zoals citroenen. Daniele profiteert bovendien van het bijzondere microklimaat dat in heuvels rond de wijngaarden in Pozzolengo heerst.

Daniele Malavasi heeft als missie bijzondere wijnen van hoge kwaliteit te maken met veel aandacht voor de eigenheid van de druif.

In totaal verbouwt hij zo’n 15 hectaren met zowel typische druivensoorten uit de regio (groppelo, marzemino, incrocio manzoni en trebbiano di Lugana), typische Italiaanse druivensoorten (barbera en sangiovese) als de meer internationale soorten (cabernet, pinot noir en riesling).

Hiermee produceert hij een breed scala aan rode, witte en rosé wijnen en een tweetal spumantes. Frisheid en elegantie zijn de kenmerken van zijn wijnen.

Spumante Brut Spumante Brut Rosè


Stacks Image 300