Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Ligging
De wijngaarden van ColPaola zijn gelegen in Matelica op zo’n 650 meter in de beschutting van de 1480 meter hoge Monte San Vicino.

Filosofie
Francesco en Stefanie hebben als missie een Verdicchio van topkwaliteit maken die het terroir, de wijngaard en de passie van de makers weerspiegelt.

Klimaat en terroir
De Monte San Vicino vormt niet alleen de scheiding tussen het productiegebied van de Verdicchio dei Castelli di Jesi en de Verdicchio van Matelica, maar zorgt vooral voor het bijzondere microklimaat in Matelica. De invloed van de warmte van de Adriatische zee is in Matelica een stuk minder. De aan de voet van de Monte San Vicino gelegen wijngaarden profiteren lang van de zon.

Het terroir van de Verdicchio di Matelica is bijzonder. De wijngaarden liggen in het hart van de Alta Vallesina. Dit dal loopt van noord naar zuid, evenwijdig aan de Adriatische zee. De speciale bodemgesteldheid van de Alta Vallesina zorgt voor het minerale karakter van de Verdicchio di Matelica.

De wijngaarden
ColPaola heeft de hoogst gelegen wijngaarden van Matelica. Daarnaast zorgt de ligging van de wijngaarden ervoor dat de druiven relatief laat geoogst worden. Dit heeft als gevolg dat de Verdicchio van ColPaola fris en verfijnd is.

fris en fruitig


foto3