Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Angelucci

De producten van Azienda Angelucci weerspiegelen de passie van signor Antonio Angelucci, een topindustrieel uit de Abruzzen, om de smaak van zijn jeugd weer terug te brengen.

Als klein kind roofde hij samen met de buurtkinderen de muskaatdruiven (moscatello) die in zijn woonplaats Castiglione a Casauria in Abruzzo geduldig aan de wijnranken hingen te drogen.

Van deze ingedroogde druiven maakte men toen een heerlijke passito (wijn van aan de wijnstok ingedroogde druiven).

Deze passito werd geschonken na de mis ter ere van San Bagio, oftewel de heilige Blasius. Blasius is vooral bekend als de beschermheilige van hen die lijden aan keelaandoeningen. Deze heerlijke muskaatwijn dreigde verloren te gaan.

In 2000 startte men het project “Il Moscatello”, om de smaak van vroeger te doen herleven. Het heeft vijf jaar geduurd om de authentieke druivenstokken die eeuwen geleden de Moscatello voortbrachten te vinden en te veredelen. Daarna volgde een intensief proces om de kwaliteit te optimaliseren. Kosten nog moeite werden gespaard. Er werd geïnvesteerd in de modernste technieken om de smaak van weleer te intensiveren.

Castiglione a Casauria kent een uniek microklimaat. Rond een uur of vijf in de middag komt er uit de nabijgelegen bergen van zo’n 2000 meter hoogte een frisse bergwind opzetten. Dit brengt verkoeling voor de muskaatdruiven en zorgt er tevens voor dat tijdens het proces van indrogen (nodig voor het maken van de passito) geen schimmels kunnen ontstaan. 

De heerlijke Moscatello di Castiglione, een Moscatello (passito) met een intense, delicate smaak.
Heerlijk om zo te drinken, bij een dessert of een milde Gorgonzola.

Angelucci maakt nog een Jelly van de most van moscatello (heerlijk bij oude kaas).

Moscatello di Castiglione

Stacks Image 300