Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Castel di Pugna

De Graaf Luigi Alberto Fumi Cambi Gado bezit met Castel di Pugna niet alleen een historisch landgoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot de twaalfde eeuw, maar ook een unieke wijn- en olijfgaard “onder de rook” van Siena, de parel van Toscane.

Bij Castel di Pugna gaan traditie en high tech op unieke wijze samen. In 2010 werd een state of art cantina geopend. Op het zelfde moment begon een project samen met de Universiteit van Siena om de oude wijnstokken rond Siena weer terug te brengen tot hun oorspronkelijk karakter en zo te komen tot een unieke Chianti uit Siena.

De 15 hectaren van de wijngaard zijn aangeplant met de druivensoorten sangiovese, de canaiolo nero, de ciliegiolo en de colorino. Een belangrijke eigenschap van sangiovese is haar vermogen om zeer goed samen te smelten met andere druivensoorten, zowel wannneer ze in kleinere of grotere hoeveelheden gebruikt wordt. Bij Castel di Pugna kiest men voor vrijwel alle wijnen een blend met authentieke druivensoorten (canaiolo nero, ciliegiolo en colorino).


Stacks Image 300