Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
ADANTI
Deze wijn wordt ook wel eens het kleine broertje van de Sagrantino genoemd. Waar de Sagrantino di Montefalco uitsluitend van de gelijknamige sagrantinodruif worden gemaakt, is de Montefalco Rosso een blend.


De Rosso van Adanti is gemaakt van 70% sangiovese, 15% sagrantino, en verder 5% barbera, 5% merlot en 5% carbernet.

De Montefalco Rosso is een DOC wijn waarvan de voornaamste reden van bestaan zeer waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat de wijnboeren een wijn wilden maken die eerder drinkbaar en gemakkelijker toegankelijk is dan de Sagrantino.
MONTEFALCO ROSSO
De Montefalco Rosso DOC is een wijn met een intense robijnrode kleur en noten van kersen en pruimen, gevolgd door pittige kruidnagel en zoethout. Het heeft warme en zachte smaak, met goed geïntegreerde tannines en subtiele zuren; de wijn is gedurende twaalf maanden op hout gerijpt.

Kortom: een volle wijn, mooi in harmonie, gestructureerd, droog en met een lange afdronk. Deze wijn kunt u bovendien makkelijk 6 jaar laten liggen!
  
Het is een wijn die een breed publiek kan plezieren: krachtig, maar niet té; mooie volle smaak. Het past bij een groot aantal gerechten, maar toch best bij een lekker stukje rood vlees.