Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
ADANTI
De Sagrantino di Montefalco is dé topper van Umbrië en heeft sinds 1992 de D.O.C.G.-status. Sagrantino is de wijn met de meeste tannines in Italië, wat ervoor zorgt dat hij extreem lang kan bewaard worden, maar waardoor de wijnen soms ook hard kunnen zijn en de typische “droge mond” kunnen veroorzaken.

Toch zijn de tannines van de Sagrantino ook gepolijst en in de handen van een goede wijnproducent als Adanti worden er pareltjes geproduceerd. De Sagrantino mag dankzij zijn bijzondere geschiedenis, superieure kwaliteit én prachtige smaak en kleur met trots de “Brunello” of de “Barolo” van Umbrië  genoemd worden!
SAGRANTINO
De diepe robijnrode tot bijna zwarte kleur is even opvallend als de helderheid van deze wijn. Een blijvende en krachtige neus herinnert aan wilde bloemen, viooltjes, rijp fruit en braambessen met een toets van zachte tabak en fijn leder. De aroma's van bosfruit (bramen), bessen, cassis én de ronde, sappige, krachtige smaak van Sagrantino wordt ondersteund door zijdezachte en evenwichtige tannines: vanille en een licht gebrande toets van de lange rijping in barriques.

U schenkt hem bij gebraden rood vlees, kalfsvlees, duif, wild of bij een mooie BBQ. Uiteraard gaat deze rijke wijn ook goed samen met oudere, scherpere kazen.