Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
FATTORIA DEL PINO

Montalcino staat bekend om de Brunello.
De Brunello di Montalcino behoort tot de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen.

Jessica Pellegrini heeft een duidelijke filosofie: maak de beste wijnen. Zij volgt daarbij haar gevoel en gebruikt al haar kennis.

Ieder deel van haar wijngaard van 5 hectaren in het Toscaanse Montalcino heeft zijn eigen variant van de Sangiovese druif die het beste bij het terroir past.

Jessica verricht alle onderdelen van het wijnmaken van het snoeien tot het het zelf bottelen en etiketteren van de fles.

Geen detail ontgaat haar. Zo kiest zij zelf de toasting van de Sloveense eiken vaten waarin de Brunello bewaard wordt.
BRUNELLO DI MONTALCINO

Na een jaar in stalen tanks volgt de rijping in eikenhouten van 50 hectoliter voor een periode van 4 jaar. Daarna volgt een rijping op de fles van minstens 6 maanden.

De kleur is donker robijnrood. De neus is intens met tonen van rood fruit.

De smaken die herkend kunnen worden zijn die van kersen, pruimen, vanille, hout, tabak, kruiden en karamel.

Deze Brunello kan nu al gedronken worden en combineert goed bij rood vlees, wild en gevogelte zoals fazant. De Toscaanse Pecorino kaas (met name de oudere) is de perfecte partner voor de Brunello.