Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Sassi di Sole Rossi di Montalcino

Op zijn wijngaard in het Toscaanse Montalcino verbouwt hij alleen de sangiovese druif “Grosso” (type Brunello). Montalcino staat bekend om de Brunello.

De Brunello di Montalcino behoort tot de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen. De Brunello heeft een lange tijd nodig om op dronk te raken.

Niet iedereen heeft het geduld en de bewaarcondities om een Brunello jarenlang te koesteren.

Gelukkig maakt Roberto in zijn wijngaard ook de Rosso di Montalcino. De Rosso di Montalcino kan men beschouwen als het jongere broertje van de ”Brunello “.

Na een jaar in stalen tanks volgt een houtrijping van twaalf maanden in grote vaten van Sloveens eiken. Daarna vindt een verdere rijping in de fles plaats.

De kleur is donker robijnrood. Vol en fruitig met zeer soepele tannines, warm. Een verrassend lange nasmaak. Toegankelijke topkwaliteit.

Heerlijk bij vleesgerechten en kaas of zomaar als goed glas wijn. Wij drinken hem graag bij elegante, niet al te stevige gerechten zoals lamsbout.