Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
Sassi di Sole Brunello

Op zijn wijngaard in het Toscaanse Montalcino verbouwt hij alleen de sangiovese druif “Grosso” (type Brunello). Montalcino staat bekend om de Brunello.

De Brunello di Montalcino behoort tot de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen. De Brunello heeft een lange tijd nodig om op dronk te raken.

Niet iedereen heeft het geduld en de bewaarcondities om een Brunello jarenlang te koesteren.
Gelukkig maakt Roberto zijn Brunello wat minder “klassiek” (lees zwaar).

De Brunello uit het topjaar 2010 is nu al goed drinkbaar.

Na een jaar in stalen tanks volgt een houtrijping van 48 maanden in grote vaten van Sloveens eiken. Daarna vindt een verdere rijping in de fles plaats.

Robijnrode wijn met diep paarse glinsteringen. In de neus complexe geuren van rijp rood fruit, rode bessen, pruimen, kruiden en noten. In de mond is de wijn mooi van structuur, heerlijk rood rijp fruit, complex, zachte tannines in de lange afdronk. 

Heerlijk bij een steak Fiorentina, gebraden rundvlees of met een pittige oude kaas.