Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
FATTORIA DEL PINO

Jessica Pellegrini heeft een duidelijke filosofie: maak de beste wijnen. Zij volgt daarbij haar gevoel en gebruikt al haar kennis.

Ieder deel van haar wijngaard in het Toscaanse Montalcino heeft zijn eigen variant van de Sangiovese druif. Montalcino staat bekend om de Brunello.
De Brunello di Montalcino behoort tot de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen.

De Brunello heeft een lange tijd nodig om op dronk te raken. Niet iedereen heeft het geduld en de bewaarcondities om een Brunello jarenlang te koesteren.
ROSSO DI MONTALCINO

Gelukkig maakt Jessica van dezelfde druiven uit haar wijngaard ook een tweetal andere wijnen die eerder te drinken zijn: een Rosso di Montalcino en de VinValé.

De Rosso di Montalcino kan men beschouwen als een Brunello voor alledag. Na een jaar in stalen tanks volgt een houtrijping van acht maanden in vaten van Sloveens eiken van 50 hectoliter. Daarna vindt een verdere rijping in de fles plaats.

Vol met soepele tannines, warm. Een verrassend lange nasmaak.
Betaalbare topkwaliteit.