Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
CANTINE DEI ROSSO DI MONTEPULCIANO

De Rosso di Montepulciano is voor 90% gemaakt van de sangiovese variant, die specifiek is voor Montepulciano, de Prugnolo Gentile.

Daarnaast treft men 5% canaiolo nero en 5% merlot.

De gronden rondom Montepulciano zijn van een relatief lichte structuur.

Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst, waarna de fermentatie gedurende 15 tot 20 dagen, onder een gecontroleerde temperatuur van 26 tot 28 graden plaatsvindt in stalen tanks.

Daarna gaat de wijn voor verdere rijping gedurende een periode van 3 maanden in Sloveense eikenhouten vaten.

De Rosso di Montepulciano is jong, robijn rood,  levendig, vol fruit met een licht droge afdronk, fris met soepele tannines en een plezierige afdronk.

Goed om te drinken bij een mooie belegen Hollandse kaas.

Een prima begeleider bij volle pasta’s en gegrild vlees, bijvoorbeeld lamsvlees.