Marchese Wijnimport
Meer dan wijn………………………………………...
Navigation
MALAVASI

De Malavasi Brut Spumante wordt voor 100% gemaakt van de druivensoort pinot noir.

De druiven komen van Cascina Bolina gelegen aan de heuvels Valtenesi heuvels aan de voet van de Valsabbia op een hoogte van 191 meter.

De vinificatie van de blauwe druif geschiedt op de manier waarop men witte wijn maakt: door de geplukte druiven meteen te persen, waardoor er geen rode kleurstof uit de schillen in de most komt.

BRUT

Men gebruikt de “Methode Charmat” om een mousserende wijn te verkrijgen.

De Malavasi Brut Spumante heeft een licht gele kleur met rosse reflecties.

In de neus herkent men tonen van versgebakken croissant, aardbeien en perziken.

In de mond ervaart men een frisse, vrij droge smaak.

Een bruisend hoogstandje, perfect als aperitief of bij vis.

Serveren op zo’n 10 graden.